09905179462
با ما تماس بگیرید – حتی روزهای تعطیل!

سئو و وردپرس چیست؟

اگر مدیر یک کسب و کار هستید و می خواهید در دنیای اینترنت حضوری قدرتمند داشته باشید، باید بدانید سئو و وردپرس چیست. سئو برای هر کسب و کاری ضروری است. اما قبل از طراحی سایت حتما با وردپرس، مزیت و کاستی های آن آشنا شوید. این می تواند شما را از اشتباهات بزرگ مصون بدارد.

ما این مقاله را به سه بخش تقسیم می کنیم. ابتدا به معرفی وردپرس می پردازیم. سپس می بینیم که سئو چیست و چگونه برای ما مشتری جذب می کند. و در قسمت آخر کمی در مورد سئو در وردپرس صحبت خواهیم کرد.

توصیه می کنیم قبل از هرگونه تصمیم گیری در مورد دریافت خدمات سئو این مقاله را بخوانید، تا با دیدی باز در این راه قدم بردارید.

وردپرس(WordPress) چیست؟

در دنیای کامپیوتر برای انجام هر کاری باید نرم افزار مخصوص به آن را نصب کنیم. به نرم افزار حسابداری فکر کنید. در شرکت ها، معمولا این نرم افزار حسابداری را در یک کامپیوتر(به نام سرور) نصب می کنند. اما لزومی ندارد، برای استفاده از نرم افزار حسابداری، فقط به همان سرور مراجعه کنیم. رایانه های دیگر(کلاینت ها) که از طریق شبکه به سرور متصل هستند نیز می توانند به برنامه حسابداری متصل شوند.

وردپرس نیز دقیقا به همین شکل است. ما برای داشتن یک سایت، نیاز داریم که نرم افزار آن را نصب نماییم. همین الان که این مقاله را می خوانید، شما در حال استفاده از برنامه وردپرس هستید. درست مانند زمانی که گزارش های CRM و یا حسابداری را می خوانید.

ویرایش نوشته در پنل مدیریت وردپرس
در تصویر بالا، بخش مدیریت وردپرس را می بینید. در این بخش من در حال نوشتن مقاله “سئو و وردپرس چیست؟” (همین مقاله) و آماده کردن آن برای انتشار هستم.

بیایید یک تعریف دقیق تر و فنی تری از وردپرس ارائه دهیم:

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (Content Management System – CMS) است که برای ایجاد و مدیریت وب‌ سایت‌ ها استفاده می‌ شود. به کمک این ابزار، کاربران بدون نیاز به دانش برنامه نویسی عمیق می‌ توانند وب‌ سایت‌ های حرفه‌ای و پویا را ایجاد، مدیریت و به روزرسانی کنند. وردپرس از زبان برنامه‌ نویسی PHP و پایگاه داده MySQL استفاده می‌کند.

مت مولنوگ و مایک لیتل(Matt Mullenweg and Mike Little) وردپرس را در سال 2003 معرفی کردند. آن ها پلتفرمی ایجاد کردند که کاربران بتوانند به طور رایگان از آن استفاده و آن را ویرایش کنند.

امروزه وردپرس 63.1٪ از تمام وب‌ سایت‌ های ساخته شده بر پایه یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) – 43.1٪ از تمام وب‌ سایت‌ ها در اینترنت – را به خود اختصاص داده است. با تنوع گسترده‌ ی قالب‌ ها و افزونه‌ های وردپرس، این پلتفرم برای راه‌ اندازی یک پروژه شخصی تا یک کسب و کار آنلاین، انتخاب ایده‌ آلی است.

وردپرس برای چه وب سایت هایی مناسب است؟

سوال بعدی این است که آیا وردپرس برای وب سایتی که مد نظر ما مناسب است؟ به عبارت دیگر می تواند خواسته های ما را پاسخ دهد؟

در زیر لیستی از وب سایت هایی که می توان با وردپرس ایجاد و مدیریت کرد را می بینیم:

  • وبلاگ های شخصی: از زمانی که وردپرس به عنوان یک پلت فرم وبلاگ نویسی شروع به کار کرد، دارای ویژگی های داخلی قدرتمندی برای نوشتن پست های وبلاگ، دسته بندی محتوا و انتشار نظرات مخاطبین است. رابط کاربر پسند، همچنین مدیریت وبلاگ وردپرس را آسان می کند.
  • نمونه کارها(Portfolios): فریلنسرها و هنرمندان، پزشکان و مهندسین می توانند کارهای خود را با یک سایت وردپرسی و با استفاده از یک قالب نمونه کار و افزونه گالری به نمایش بگذارند.
  • وب سایت های تجاری: وردپرس از ویژگی‌ های ضروری کسب‌ و کار مانند فرم‌ های تماس، رزرو قرار، و نظرات مشتریان مشتریان قبلی پشتیبانی می‌کند. این سیستم برای یک وب‌ سایت شرکتی یا کسب‌ و کار کوچک عالی است.
  • فروشگاه های آنلاین: افزونه‌ هایی مانند WooCommerce می‌ توانند وردپرس را به یک پلتفرم کامل تجارت الکترونیک، با ابزارهایی مانند فهرست محصولات، سبد خرید و پردازش پرداخت امن، تبدیل کنند.
  • وب سایت های خبری: وردپرس نیازهای یک وب سایت خبری را به خوبی تامین می کند.
  • انجمن ها(Forums): افزونه های انجمن وردپرس یک سیستم تعامل کاملا را برای شما فراهم می کند.
  • دوره های آنلاین: افزونه‌ های سیستم مدیریت یادگیری (LMS) ایجاد دوره، ردیابی دانش‌آموز و سیستم‌های پرداخت یکپارچه را ارائه می‌ دهند.
  • وب سایت های گردشگی: وردپرس اجرای هتل ها و مراکز گردشگری را آسان می کند. بسیاری از افزونه‌ ها می‌توانند عملیات پذیرش از جمله رزرو، موجودی اتاق، قیمت‌ گذاری و ارتباطات مهمان را ساده‌ تر کنند.

با استفاده از وردپرس، وب سایت های دیگر مانند رویداد محور(اطلاع رسانی و خرید بلیط)، کاریابی، خیریه و … نیز به خوبی قابل اجرا است.

سئو(Seo) چیست؟

وب سایت بدون بازدیدکننده، مانند فروشگاهی در وسط بیابان است. پس از طراحی و راه اندازی سایت، ما نیاز داریم که مخاطبین ما را ببینند. این کار از طریق تبلیغات و سئو انجام می شود.

SEO مخفف “search engine optimization – بهینه سازی موتور جستجو” است. به عبارت ساده، سئو به معنای فرآیند بهبود وب سایت ما برای افزایش دیده شدن آن در گوگل، مایکروسافت بینگ و سایر موتورهای جستجو است.

شما می خواهید هر زمان که افراد، به جستجوی:

  • محصولاتی که شما می فروشید،
  • خدماتی که ارائه می دهید،
  • اطلاعات در مورد موضوعاتی که در آن تخصص ویا تجربه دارید

می پردازند، وب سایت شما را در صفحه اول گوگل ببینند. برای این کار، باید سایتتان را سئو کنید.

به عنوان مثال یکی از خدمات ما، طراحی پلن سئو است. بنابراین می خواهیم هر کسی که “پلن سئو” را در گوگل جستجو می کند، وی سایتمان را در صفحه اول گوگل ببیند.

صفحه نتایج گوگل برای عبارت کلیدی "پلن سئو"

هر چه بیشتر صفحات شما در نتایج جستجو قابل مشاهده باشند، احتمالاً بیشتر پیدا و کلیک می شوند. در نهایت، هدف بهینه‌ سازی موتورهای جستجو کمک به جلب بازدیدکنندگان وب‌ سایت که ممکن است مشتریان یا مخاطبانی باشند که به طور مداوم به وب‌سایت شما باز می‌ گردند.

سئو در وردپرس چیست؟

احتمالا اولین سوالی که پیش می آید این است: آیا وردپرس برای سئو خوب است؟ به عبارت دیگر، آیا خوب است برای راه اندازی سایتی که می خواهیم برای جذب مخاطب و مشتری سئو کنیم، از وردپرس استفاده نماییم؟

یک خبر خوب! وردپرس یک سیستم دوستدار سئو(Seo Friendly) است. و توسعه دهندگان وردپرس همیشه در تلاش برای بهبود آن هستند.

اگر برای وب سایت خود، به دنبال خدمات سئو حرفه ای هستید، می توانید از ادامه این مقاله صرف نظر کنید و صفحه خدمات سئو وردپرس را ببیند.

در حالت کلی، سئو به دو بخش داخلی و خارجی تقسیم می شود. سئو خارجی، اصولا در بیرون از وب سایت اتفاق می افتد. پس ما باید سئو داخلی را در وردپرس بررسی کنیم.

سئو داخلی در وردپرس

سئو داخلی یا On-site Seo تمام کارهایی است که برای درک بهتر گوگل و کسب رتبه بهتر در وب سایتمان انجام می دهیم. دو جنبه سئو محتوا و سئو تکنیکال مشمول آن می شوند.

سئو محتوایی(Content Seo)

با پیروی از کانتنت سئو، موتورهای جستجو محتوای صفحات ما را بهتر درک می کنند. این قوانین همچنین به ما می گویند که برای جذب مخاطبین بیشتر، محتوای خود را چگونه تولید و ساماندهی نماییم.

در واقع سئو محتوا به تولید محتوایی اشاره دارد که رتبه های برتر نتایج گوگل را به خود اختصاص دهد. این محتوا می تواند در قالب مقاله، خبر، لندینگ پیج و … منتشر گردد. برای دستیابی به این هدف باید به چند بعد توجه کنید:

1- استراتژی کلمات کلیدی(مقاله تحقیق کلمات کلیدی را ببینید.)

2- ساختار سایت

3- جذابیت محتوا برای گوگل و مخاطب(مقاله چگونه محتوای با کیفیت تولید کنیم؟ را ببینید.)

ما در مقاله سئو محتوا به طور مفصل به آن پرداخته ایم.

سئو تکنیکال(Technical Seo)

Technical SEO به همه رویکردها، بهینه‌ سازی‌ ها و تغییراتی اشاره دارد که مستقیماً با ساختار و کد منبع یک وب‌ سایت سر و کار دارند. سئو فنی شامل مواردی مانند بهینه‌ سازی کدها، سرعت بارگیری صفحات، اصلاح خطاهای HTML، بهینه‌ سازی تصاویر، استفاده از تگ‌ های مناسب و دیگر جنبه‌ های فنی است که به بهبود عملکرد و درکِ سایت در موتورهای جستجو کمک می‌کنند.

تکنیکال سئو که را می توان به دو بخش تقسیم بندی کرد:

  1. نسهیل یافتن، درک و ذخیره اطلاعات وب سایت شما در موتورهای جستجو
  2. بهبود تجربه کاربری مانند افزایش سرعت و راحتی استفاده در موبایل

بهترین افزونه های سئو در وردپرس

  • All in One SEO for WordPress (AIOSEO) از بهترین افزونه های سئو وردپرس در بازار است. بیش از 3 میلیون کاربر از آن استفاده می‌کنند. این پلاگین از جامع‌ ترین ابزارهای سئو است که به شما کمک می‌ کند تا رتبه‌ صفحات را بدون یادگیری لغت‌ های پیچیده سئو بهبود بخشید.
  • Rank Math یکی دیگر از افزونه های کاربرپسند سئو وردپرس است که به شما امکان می دهد وب سایت خود را برای موتورهای جستجو و رسانه های اجتماعی بهینه کنید. همراه با یک جادوگر راه اندازی(setup wizard) که به شما امکان می دهد داده های سایر پلاگین های SEO در طول راه اندازی وارد کنید.
  • Yoast SEO با بیش از 5 میلیون نصب فعال، محبوب ترین پلاگین سئو در وردپرس است. استفاده از پلاگین یوست آسان و برای مبتدیان تا متخصصین کار کشته مناسب است. علاوه بر این اطلاعات و توصیه های آن نیز دقیق و حرفه ای است.

افزونه سئو وردپرس

حالا شما با دانش و نگاه درستی می توانید به سوالات زیر پاسخ دهید:

  • وردپرس چیست؟
  • سئو چیست؟
  • آیا استفاده از وردپرس برای وب سایت شما مناسب است؟
  • برای جذب مخاطب و مشتری چه باید کرد؟

وقت آن رسیده تا گام بعدی را بر دارید. اگر می خواهید مطالعه بیشتری داشته باشید خوب است که مقاله چگونه مشتری اینترنتی جذب کنیم؟ را بخوانید. یا این که برای دریافت مشاوره رایگان خدمات سئو مستقیما با ما تماس بگیرید.

تحریر و تدوین:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *